Sunexpress Bagaj Hakkı ve Fazla Bagaj Ücreti


Sun Express Bagaj Hakları

Sun Express bagaj hakkı, dış hat uçuşların da tarifelere göre 20 ila 40 kg arasında bagaj taşınmasına müsaade eder. İç hat uçuşlarında ise yine uçuş tarifesine göre 15 ila 25 kg olarak belirlenmiştir. Sun Express aktarmalı uçuşlarında dış hat uçuşlar için geçerli olan bagaj limitleri geçerlidir. Örneğin normalde dış hat bagaj hakkı olarak hakkınız 20 kg iç hatlarda ise 15 kg ancak biletinizi dış hat aktarmalı olarak satın aldığınızda otomatik olarak iç hatlarda da bagaj hakkınız 20 kg olur. Ancak biletiniz aktarmalı değil ise normal bagaj hakları geçerlidir.

Bagaj hakkında bilgi almak ya da biletinize bagaj ekletmek için Sun Express İletişim sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sun Express bagaj hakları uçak biletini satın alırken aldığınız pakete göre farklılık göstermektir. Paketlere göre bagaj haklarını aşağıda detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Bu yazıda aşağıdaki konuları bulabilirsiniz. Aşağıdaki linklere tıklayarak direk ulaşabilirsiniz.

 

Sun Express Paketleri Bagaj Hakları

  • SunEco : İç hat uçuşlarda 15 Kg dır.
  • SunClassic : İç hat uçuşlarda 20 Kg dır.
  • SunPremium: İç hat uçuşlarda 25 Kg dır.

bagaj hakları bulunmaktadır. Bagaj hakları güzergaha göre değişiklik gösterebilir.



Sun Express Yurt Dışı Uçuşları Bagaj Hakları

Sun Express Türkiye Uçuşları Bagaj Hakkı

  • Antalya, Alanya/Gazipaşa, Bodrum, Dalaman hatları için  SunEco 20 kg, SunClassic 25 kg, SunPremium 30 kg olarak belirlenmiştir.
  • Türkiye’deki tüm diğer varış noktaları için ise SunEco 30 kg, SunClassic 35 kg, SunPremium 40 kg olarak bagaj kullanabilirsiniz.

Sun Express Almanya Uçuşları Bagaj Hakkı

  • Mısır, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Kanarya Adaları, Fas, İspanya, Tunus, Kıbrıs‘ ın yanında ayrıca Türkiye: Antalya, Alanya/Gazipaşa, Bodrum, Dalaman hatları için SunEco 20 kg, SunClassic 25 kg ve SunPremium 30 kg olarak belirlenmiştir.
  • Türkiye’deki tüm diğer varış noktaları için ise SunEco 30 kg, SunClassic 35 kg, SunPremium 40 kg olarak bagaj kullanabilirsiniz.

Not: Aktarmalı uçuş kullandığınızda fazla olan bagaj hakkınız olan yani uluslararası uçuşun bagaj hakkı geçerli olur.

Sun Express Kabin (El) Bagaj Hakkı

sun express el bagajları

Yanınıza alabileceğiniz ba gaj maksimum 6 kg ağırlığında ve 55 x 40 x 20 cm boyutlarını aşmayan bagajlar taşınmasına izin verilmektedir. Bu ölçüleri aşan bagajlar uçak içine kabul edilmemektedir. Check-in yapıldığı sırada görevli tarafından elinizde götürmek istediğiniz bagajlar kontrol edilecek ve uygun boyutlarda ve kiloda ise uçak içinde taşınmasına müsade edilmektedir.

El bagajınız ölçülere uymuyor ve görevliye göstermeden uçak içine götürürüm diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Uçağa bindiğiniz esnada el bagajınızda kupon olup olmadığı kontrol ediliyor. Kupon yok ise uçağa kabul edilmiyor.


Sun Express El Bagajlarında Sıvı Madde Kısıtlaması

Kabin içinde sıvı madde taşımanız bazı kısıtlamalarla birlikte mümkündür. Örneğin taşımak istenilen maddeleri (jel, macun, parfüm, reçel, bal, sıvıyağ vb.) 1 litrelik, yaklaşık olarak 20×20 cm boyutlarında kilitli poşetlerde iyi muhafaza ettiğiniz takdirde taşınabilir. Ayrıca her bir ürünün maksimum 100 ml olması gerekir. İstisnai Durumlar ” Bebek yolcular için yalnızca uçuştaki ihtiyacı kadar bebek maması taşınabilir.

” Kullanımı zorunlu olan ilaçların taşınabilmesi için doktor raporu şart olmakla birlikte ilaçlar orjinal ambalajı ile taşınabilir.

Uçakta sıvı taşıma sayfamızı ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Sun Express Fazla Bagaj Ücreti

sun express fazla bagaj ücretleri

Fazla Bagaj Bagaj limitlerinin dışında bir bagajınız varsa spor malzemelerini taşımak istiyorsanız, Rezervasyon yaptırılması veya Sun Express Hava Yolu şirketinin sunduğu ekstra bagaj paketlerinden birini satın alınması gerekmektedir. Ek bagajlarla ilgili detayları Sun Express sayfasından ulaşabilirsiniz.

  • Dış hatlarda fazla bagaj için alınan ücret  € 10 (Euro) ‘dur.
  • İç hatlarda fazla bagaj için alınan ücret 6 TL’dir.

İsterseniz fazla bagajı paket olarak alarak daha ucuza getirebilirsiniz. 5,10,15,20 Kg şeklinde paketler satılmaktadır.

  • İç hat uçuşlarında sırasıyla 15, 30, 45, 60 TL olarak ücretlendirilir.
  • Dış hat uçuşlarında ise sırasıyla 15, 30, 45, 60 € (Euro) olarak ücretlendirilir.



Sun Express Spor Malzemeleri Taşınması

Özel bagaj içerisine bisiklet, kayak, golf takımı, dalış malzemeleri, tenis ya da paten malzemeleri gibi eşyalar girmektedir. Bu madde içerisinde çok fazla ürün girmektedir. Taşımak istediğiniz ürün için ekstra bir ücret ödemeniz gerekir. Bazı ekipmanlarda önceden bilgi verilmesi gerektiği için Sun Express ile iletişime geçerek işlem yapmanız sağlıklı olacaktır.

Uçakta Cenaze Taşınması sayfamızı ziyaret ederek cenaze taşınması konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Sun Express Evcil hayvanların taşınması

Sun Express Evcil hayvan taşınması için önceden (en az uçuştan 3 gün öncesi) rezervasyon yapılması gerekir. Her hayvan uçuşa kabul edilmemektedir. Kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlarınızı taşıyabilirsiniz. 8 kg ve altı hayvanlar kabin içerisinde seyahat ederken 8 kilo üstü hayvanlar kafesiyle beraber hayvan kompartımanında seyahat edebilirler. Sahibi olmadan hayvan taşımacılığı yapılmamaktadır. r.

Kargo taşımacılığı yapılmaktadır. Detaylı bilgiyi müşteri hizmetlerinden alabilirsiniz.

Sun Express Kayıp ve Hasarlı Bagaj

Sun Express Kayıp bagaj için de belirli uygulamalar yapılmaktadır. Bagajınızda herhangi bir hasar ya da bagajınızın kaybolma durumu mevcutsa “Kayıp Eşya Ofisine (Lost and Found)” gitmelisiniz. Bu işlemi hava limanından ayrılmadan yapmanız gerekmektedir. Rapor tutulacak ve gerekli işlemler yapılacaktır. Kayıp ve hasarlı bagaj durumunda kullanmak için bazı belgeler sizden istenecektir. Uçuş kartı ya da kimlik beyan ettiğiniz belgeleri yanınızdan ayırmamaya özen gösterin.

https://plusfly.com/yolculukta-bagaj-zarar-gorurse-ne-yapmali/ sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.



NOT: Para, ziynet eşyalarınız gibi değerli malzemelerinizi el bagajında yanınızda bulundurmanız daha güvenli olacaktır. El bagajı ise sizin sorumluluğunuzdadır. Kaybolduğunda firma bunu karşılamamaktadır. Serbest bagaj içerisinde daha çok yanınıza alamayacağınız ve maddi olarak daha düşük değerde olan eşyaları bulundurmanız faydalı olacaktır. Ayrıca bagajınızı kendiniz hazırlamaya özen gösterin, farklı biri hazırlıyorsa da son bir kontrol yaparak hava limanında bulunmak yararlı olacaktır.


[WPSM_AC id=27334]

,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir