Uçakta Alkol Taşıma Sınırları




Bu yazıda aşağıdaki konuları bulabilirsiniz. Aşağıdaki linklere tıklayarak direk ulaşabilirsiniz.



Yurt Dışı Uçuşlarda Alkol Taşıma Sınırı

Yurtdışı uçuşlarda alkol taşıma aynı zamanda yurt dışından ülkeye vergisiz alkol getirmek olduğundan dolayı bazı sınırlar dahilinde getirilebiliyor. Ancak alkol ülkeye alkol getirirken iki seçeneğiniz bulunuyor. Bunlarda birisi bulunduğunuz ülkeden alkol satın alarak bagajınızda getirmek. Diğeri ise hava limanındaki Freeshoplardan satın almak olacaktır. Genellikle hava limanına gelmeden önce alışverişinizi yapmanız hem fiyat olarak size avantaj sağlayacak hem de alkolleri bagajınıza koyarak uçak altında taşınmasını sağlayarak kabin içi sıvı taşıma sınırlarına takılmamış olacaksınız.

uçakta alkol taşıma sınırı



Freeshoplardan yaptığınız alışveriş bagajı verdikten sonra yapıldığı için aldığınız alkoller uçak içinde taşımanız gerekmektedir. Bir sonraki konuda Freeshop ile alakalı daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.  Aşağıda alkol limitleri ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu sınırlar uçak taşıma sınırı değil Türkiye’ye girişte gümrük memurunun yapacağı kontroller sırasında geçmemesini istediği sınırlardır. Genellikle abartmadığınız sürede bu limitleri birazcık geçebilirsiniz.

Ancak Kıbrıs, Ukrayna, Gürcistan ülkelerine kimlikle seyahat yapılabildiği için bu uçuşlarda gümrük memurları daha fazla titiz davranabiliyor. Ancak diğer uçuşlarda kontroller biraz daha zayıf. Bunun sebebi bu ülkelere gitmek kolay olduğundan dolayı sadece ucuz alkol ve sigara almak için bile yolcuların bu ülkelere giderek ticari olarak alkol getirmeye çalışmasıdır.

Thy , Pegasus Alkol taşıma sınırları fark etmektedir. Taşıma sınırları hava yolu firmasına göre değişmemektedir. Bu sınırları Thy ve Pegasus gibi hava yolu firmalar değil gümrük müdürlüğü belirlemektedir.



Uçak Biletinizin bagaj sınırlarını öğrenmek ve ücretli bagaj ekletmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Yurtdışı Uçuşlarda Alkol Taşıma Sınırları



  • Yurt dışından alkol getirme sınırı Alkol derecesi %22 yi geçen Alkollü içecekler için en fazla 1 Lt olmaktadır.
  • Yurt dışından alkol getirme sınırı Alkol derecesi %22 yi geçmeyen Alkollü içecekler için en fazla 2 Lt olmaktadır.



Freeshop’tan ne kadar alkol alınabilir?

free shop alkol alma sınırı



Alkolün bagajınızda olması durumunda yukarıda bahsettiğimiz limitlerden daha fazla satın alarak bagajınıza yerleştirebilirsiniz. Tabi ki riski kabul ederek. Ancak freeshopta yaptığınız aışverişler uçuş kartınıza işlenir. Bu sebepten dolayı limitlerin üzerinde alışveriş yapmanıza izin verilmez. Ancak bazı ülkelerde bu farklılık göstermektedir. Örneğin Ukrayna’dan Türkiye’ye gelirken Ukrayna kendi sınırları ile alkol satışı yapar örneğin 5 lt satın alma hakkınız vardır.

Ancak Türkiye 2 lt geçişine izin verdiğinden dolayı sorun yaşayabilirsiniz. Satın alma sınırı başka bir şey, satın aldığınız alkolü ülkeye sokmak farklı şeylerdir. Freeshoptan alkol satın aldığınızda bu sınırları sizin gözetmeniz gerekmektedir.

Size tavsiyemiz alkol alışverişlerinizi hava limanına gelmeden bulunduğunuz ülkede yaparak hem daha ekonomik olmasını sağlayabilir, hem de uçak içerisinde alkol taşımak zorunda kalmazsınız. 

Dış hat uçuşlarında gümrük olmayan alanlarda bulunan free shop mağazalarından satın alınan parfüm, alkollü içecek gibi sıvı maddeleri free shop poşet ve faturası ile taşınması şartıyla uçak içi sıvı kurallarına bakılmaksızın serbesttir. Bunun sebebi gümrüksüz alanda satışı yapılan ürünlerin gerekli kontrolleri detaylı şekilde yapılarak bu alanlarda satışa kabul edilmesidir.



Ayrıca iç hat yada dış hat uçuşlarda arındırılmış alanlarda satın alacağınız su ve benzeri sıvı içecekleri de uçak içine götürmeniz de bir sıkıntı bulunmamaktadır bu ürünlerde gerekli kontroller yapıldıktan sonra bu alanlarda satışı yapılmaktadır. Freeshop’ta alkollü içecekler genelde euro olarak satılmaktadır.

Ülkemizde son zamanlarda artan kurlardan dolayı daha önceki zamanlarda ülkemizdeki alkol fiyatları ile freeshoplardaki alkol fiyatları arasında uçurum olmasına rağmen bu günlerde avantajlı olmasına rağmen eski avantajını yitirmiştir. Yurt dışından alkol getirecekseniz geldiğiniz ülkedeki fiyatları ile freeshoptaki fiyatlarını karşılaştırmanız daha uygun fiyatlarla alkollü içecek almanıza olanak sağlayacaktır.



Yurt İçi Uçuşlarda Alkol Taşıma Sınırı

Yurt içi uçuşlarda alkol taşımayla ilgili her hangi bir sınır yoktur. Ancak alkolün aynı zamanda sıvı olduğundan sıvı taşıma limitleri dahilinde taşınmasına izin verilmektedir. İç hatlarda Free shop olmadığından dolayı hava limanından alkol alışverişi yapmak mümkün değildir. Yurt içi uçuşlarda kabin içerisinde taşıyabileceğiniz bagaj hakkınız bulunmakta ancak kabin içerisinde sıvı taşınmasında önemli kısıtlamalar bulunmaktadır.



Bu yüzden kabin içerisinde sıvı taşıma sınırı 100ml olduğundan dolayı alkol taşımak mümkün değildir. Uçak altı bagajınızda sıvı taşıma sınırları limitleri dahilinde alkol ya da her hangi bir sıvı taşıyabilirsiniz. Yurt içinde alkol taşıma sınırını bagajı check in görevlisine verdiğiniz sırada kontrol edilmektedir ve yurt dışı uçuşlarında olduğu kadar

Yurt içi uçuşlarda Uçak altı bagajında alkol taşıma sınırı  0.70 lt dir.

Uçaklarda sıvı taşıma sınırı nedir?

uçakta sıvı taşıma sınırları



Kabin içi sıvı taşıma sınırları

Uçaklarda sıvı taşıma sınırları Dünya genelinde yaşanan terör olayları sıvı içerisine bomba düzeneği kurulmanın mümkün olduğundan dolayı 1 Mart 2012 tarihinde düzenlenerek önemli kısıtlamalar getirmiştir. Günümüzde bir çok yolcu bu kurala hakim ve hava limanına gitmeden gerekli önlemleri almaktadır. Fakat uçakta taşınacak sıvı kısıtlaması ile ilgili detaylı bilgileri sizin için derledik.



Uçak içerisinde sıvı ve benzeri maddelerin taşınabileceği sınırı 100 ml’ dir.

100 ml den daha büyük sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri el bagajlarında taşınamamaktadır ve uçak altı bagaja vermelisiniz.

1 litrelik ağzı kapalı poşet ile her biri 100 ml yi geçmemek şartı ile sıvı, jel, aerosol gibi maddelerinizi taşıyabilirsiniz. Yolcu başı sadece 1 poşet taşıyabilirsiniz. Bu kural uçak içinde taşıdığınız el bagajı için geçerlidir. Poşet olarak buzdolabı poşeti de kullanabilirsiniz.

Uçak altı bagajlarda sıvı taşıma sınırları

Sıvı taşıma limitleri uçak içerisinde 100 ml olduğundan dolayı taşımak istediğiniz sıvıları bagajınıza koyarak burada taşımanız gerekmektedir. Ancak uçak altı bagajınızda da bagaj taşıma sınırsız değil ve belli limitler dahilinde taşınmaktadır. Bu limitin olmasının sebebi ise yolcuların bu olayı abartarak uçaklarda yüklü olarak zeytinyağı vb şeyleri yoğun ve fazla miktarda taşımak istemesi, taşınan sıvıların uçak içinde patlayarak diğer bagajlara zarar vermesidir. Bu gibi mağduriyetlere son vermek için uçak altı bagajlarda da sıvı taşıma sınırları getirilmiştir.

Yurt içi uçuşlarda Uçak altı bagajında sıvı taşıma sınırı  0.70 lt dir.



Uçaklarda Sıvı taşıma kısıtlamalarına neler dahildir?

  • İçki dahil tüm sıvı içecekler.
  • Krem, yağ, parfüm, losyon gibi sıvı yada jel kıvamındaki tüm makyaj malzemeleri.
  • Traş köpükleri ve traş deodrantları
  • Macun şeklindeki maddeler örneğin diş macunu
  • Bal, yoğurt,salça gibi yiyecek maddeleri
  • Lens solüsyonları
  • Banyoda kullanılan şampuan, vücüt şampuanı gibi maddeler.

Uçaklarda Sıvı taşıma kısıtlamalarında istisnai durumları

  • Reçete, sağlık raporu olması ve ambalajında olmak sureti ile İlaçlar
  • Bebeğiniz ile yapacağınız seyahatlerde uçakta tüketeceği kadar Bebek Maması
,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir