Hasarlı Bagaj Bildirimi, Takibi, Ödemesi


Uçak yolcuğunda bagajınız hasar görürse kayıp eşya ofisine tutanak tutturmanız gerekmektedir.

Öncelikle bunu hava limanında fark etmeniz gerekiyor. Hava limanından çıktıktan sonra bagajınız için işlem yapmak isterseniz bu çok zor olacaktır. Bagajınızı alır almaz hasar gördüyse hemen hava limanlarında bulunan Kayıp eşya ofisine başvurmanız gerekiyor. Burada bagajınız ile ilgili rapor tutulacaktır. Bagajın durumuna göre tamir ya da tazminat ödemesi gibi seçenekler daha sonrasında size belirtilecek.

Hasarlı bagaj için istenilen evraklar

  • Uçak biletiniz ve bagajın etiketi
  • Kayıp eşya ofisinde tutulan hasar raporu
  • Fotoğraf (Bagajı tanımlayacak ve hasarı açık ifade edecek şekilde)
  • Bagajın tamir faturası (Tamir yapılamayacak bagajlar için yetkiliden ekpertiz raporu gerekmektedir)
  • Bagajınızın alış faturası
  • Firma tarafında geri ödemenin yapılabileceği yolcuya ait banka bilgileri(Hesap ya da IBAN no gibi)



Hangi durumlarda bagaj hasarlı sayılmaz?

Tüm bagajlar ne yazık ki hasarlı sınıfa girmezler. Bagajda kirlilik, çizik, göçük gibi daha küçük durumlar olabilir. Bu gibi durumlarda hasarlı olarak işlem yapılmayabilir. Bagajınız uçuşa elverişsiz paketlenmiş ise bu da hasarlı olarak geçmeyebilir. Ayrıca belge eksikliği olursa yine işlem yapamayabilirsiniz.

Bagaj Kaybolduğunda Ne Yapılmalı ?

Güzel bir seyahate çıkıyorsunuz heyecan ile hava limanına gittiniz check-in işlemlerini yaptırdınız bagajınızı teslim ettiniz ve yolculuğa başladınız. Yolculuk sonunda uçaktan inerek bagajınızı beklemeye koyuldunuz. Fakat oda ne bagajınız bir türlü gelmiyor kötü bir haberimiz var bagajınız kayboldu. Özellikle tatil amaçlı ve kısa seyahatlerinizde bu gibi durumlar sizi oldukça üzebilir. Umuyoruz ki böyle bir durumla karşı karşıya gelmezsiniz fakat gelirseniz size bu yazımızda bagaj kaybolduğunda ne yapılır sorusuna cevap arayacağız.



Bagajınızın kaybolduğunu anladığınız anda bagaj bekleme bölümünde bulunan yer hizmetleri firmasının ofisine başvurmanız gerekmektedir. Bu bölümde ilgili personel sizinle ilgilenerek bagajınız ile ilgili tutanak tutulacaktır. Bu tutanağı tutturmadan hava limanından ayrılırsanız tazminat hakkınızı kaybedebilirsiniz. Bu yüzden bagajınız kaybolduğunda mutlaka tutanak tutulması gerekmektedir. Kayıp bagaj tutanağında bagajınızın şekli,rengi ve büyüklüğü gibi detayların yanı sıra isim soy isim telefon numarası adres bilgileriniz talep edilmektedir. Tutanak tutulduktan sonra başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Yer hizmetleri firması tarafınca gerekli araştırmalar yapılarak bagajınız bulunmaya çalışılacaktır.

Bagajınızın durumu yer hizmetleri firmasınca sizlere telefon aracılığı ile aktarılacaktır.  Çoğu zaman aynı gün içerisinde yada bir gün sonrasında bagajınız bulunur. Fakat bazen bagajlar karışır sizin bagajınız yurt dışına çok uzak destinasyonlara gidebilir bu gibi durumlarda bagajınızın size teslim edilme süresi uzamaktadır. Hatta bazı durumlarda bagajınız bulunmaz bu gibi durumlarda ise hava yolu size bagajınız ile ilgili tazminat ödemek zorundadır. Fakat öyle durumlar oluyor ki pahalı bir bagaj yada içerisinde maddi değeri fazla ürünleriniz olabilir. Fakat bagajın yada içerisindekilerin değeri ispatlanamadığı için malesef hava yolu bagaj değerinizi bakmıyor ve standart tazminat ödemesi yapıyor bu yüzden bagajınızın içine maddi değeri fazla olan şeyleri koymamanız faydanıza olacaktır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir