Gaziantep Hava Limanı Transferi


Gaziantep Hava Limanı Transfer İletişim

Sinan Bey 0542 711 37 24 

Gaziantep, ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan ve tarihi nitelikleri ile gören herkesi kendine hayran bırakan şehirlerimizden biridir. Bulunduğu bölgedeki civar şehirlere oranla çok daha gelişmiş ve ilgi gören bir yapısı mevcut. Zengin kültür mirası, coğrafi konumu ve mimarisi gibi birçok faktörün ilgi odağı olmasına neden olduğu da söylenebilir. Gaziantep’e ulaşım söz konusu olduğunda da en çok tercih edilen ulaşım türlerinden biri havayolu ulaşımıdır. Havayolu ulaşımı Gaziantep’e ulaşmak isteyenler için Gaziantep Havalimanı ile sağlanmaktadır.

Bu sayfada aşağıdaki konularda detaylı bilgi edinebilirsiniz

Gaziantep’e iniş yaptıktan sonra ise şehir merkezine ya da şehrin farklı konumlarına ulaşım sağlamak için tercih edebileceğiniz farklı ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Taleplerinize, bütçenize ve ulaşmak istediğiniz konuma göre tercih edebileceğiniz ulaşım seçeneklerini bu yazımızda sizler için derledik. Gaziantep özel transfer hizmetleri, araç kiralama hizmetleri, taksi ile ulaşım maliyetleri, HAVAŞ servisleri ve otobüs ile ulaşım seçenekleri hakkında bilgilendirici açıklamalar için okumaya devam edebilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı Transfer Seçeneklerigaziantep hava limanı transfer seçenekleri

Gaziantep Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra kullanabileceğiniz birçok transfer hizmeti bulunmaktadır. PlusFly tarafından sağlanan özel transfer hizmetleri yolcuların konforunu ve sağlıklı bir yolculuk süreci geçirmelerini önceler. Böylece her talebe ve bütçeye uygun özel transfer hizmetleri arasından sizin için en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Havalimanına iniş yaptıktan sonra toplu taşıma araçlarını kullanmak çoğu zaman bekleme süresinin ve yolculuk süresinin artmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra yolculuk boyunca araçların birçok durakta durması da yolculuğun konforsuz bir hale gelmesi üzerinde etkili olmaktadır.

PlusFly özel transfer hizmetleri birden fazla çeşit ve seçenek ile yolcuların taleplerini karşılamaktadır. Havalimanı çıkışında sizi bekleyen özel araçlar ile beklemeden, konforlu ve hızlı bir yolculuk süreci yaşayabilirsiniz. Böylece güvenilir, hijyenik ve konforlu bir ulaşımı mümkün hale getirebilirsiniz.

PlusFly bünyesinde VIP transfer hizmetleri, ekonomik transfer hizmetleri ve grup transfer hizmetleri verilmektedir. Her bir transfer seçeneğinin kendine özgü öncelikleri bulunur.  Bu hizmetler hakkında detaylı bilgi ve transfer rezervasyon işlemleri hakkında bilgilendirici içerikleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı VIP Transfer Hizmetigaziantep hava limanı vip transfer

Gaziantep Havalimanı VIP transfer hizmeti, yolcuların havalimanına iniş yaptıktan sonra tercih edebilecekleri en konforlu ve güvenli ulaşım yoludur. Uçak yolculuğu yapan yolcuların yolculuk sonrasında iniş yaptıkları şehrin ulaşım şartlarını tam olarak bilememesi normaldir. Gaziantep’te farklı varış noktaları için birden fazla ulaşım seçeneği mevcuttur. Ancak bu yolların birçoğu yolcunun takibi ve kontrolünü zorunlu kılar.

PlusFly VIP transfer hizmetleri kapsamında profesyonel sürücü eşliğinde bir yolculuk gerçekleştirilir. Yolculuk öncesinde sürücü lokasyon ve ulaşım güzergâhları hakkında bilgi sahibi olarak en konforlu yolculuk deneyimini yolcuya yaşatmayı hedefler. Birden fazla dil bilen profesyonel sürücüler ile gerçekleştireceğiniz transfer sürecinde size özel ekstra hizmetler de verilmektedir. Yolculuk boyunca yolculara sunulan özel ikramlar ile birlikte araç içi güvenliğin ve hijyenin en üst seviyede tutulması da bu noktada VIP transfer hizmetinin tercihini önemli kılıyor. Yolculara misafirperver bir yaklaşımla hizmet veren PlusFly VIP transfer hizmeti diğer ulaşım araçlarına göre çok daha modern, hızlı, güvenlik açısından üst düzey ve kapsamlıdır.

VIP transfer hizmetleri hakkında detaylı bilgi için PlusFly resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı Ekonomik Transfer Hizmeti

gaziantep hava limanı ekonomik transfer

Gaziantep Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra tercih edebileceğiniz özel transfer hizmetlerinden biri de ekonomik transfer hizmetleridir. Ekonomik transfer hizmetleri, yolcular için hazırlanan sabit fiyat tarifesi olan hizmetlerdir. Yolcu konforu ve hızlı ulaşımını ön planda tutan ekonomik transfer seçenekleri beraberinde bütçenizi korumanıza de olanak tanır. Bütçe dostu ekonomik transfer hizmetlerinden faydalanmak için yolculuğa çıkmadan önce rezervasyon yaptırmanız gerekir. Rezervasyon işlemleri havalimanına iniş yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde yerinizin sizin için hazırlanmasına olanak tanır.

PlusFly ekonomik transfer hizmeti ile uzun bekleyişler ve yine uzun yolculuk süresi olmadan hızlı bir şekilde talep ettiğiniz varış noktasına ulaşabilirsiniz. Havalimanına iniş yaptıktan sonra otobüs ya da servis aramanıza gerek kalmaz. Doğrudan yolcu çıkışında sizi bekleyen transfer aracına bindikten sonra yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

Ekonomik transfer hizmeti de tıpkı VIP transfer hizmeti gibi çeşitli avantajlara sahiptir. Özellikle de yolcuların yolculuk esnasında kendilerini çok daha rahat hissedebileceği bu ulaşım yöntemlerinde alanında profesyonel, eğitimli ve birden çok yabancı dile sahip olan sürücüler bulunmaktadır. Özellikle de yabancı turistlerin iletişim noktasında sorun yaşamayacağı Plusfly ekonomik transfer hizmeti bütçe dostu fiyat tarifelerine sahiptir.

 

Gaziantep Havalimanı Grup Transferi

gaziantep hava limanı grup transferi

Gaziantep Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra tercih edilen özel transfer hizmetlerinden biri de grup transfer hizmetleridir.  Grup ile yapılan yolculuklar kimi zaman iş gezileri kimi zaman da aile gezileri olabilir. Her durumda grup gezilerinde havalimanına iniş yaptıktan sonra varış noktasına ulaşmak için tercih edilen ulaşım aracında grubun birbirinden ayrılması istenmeyen bir durum olarak değerlendirilir. Grup yolculuklarında tüm grubun bir arada olduğu ve yabancılar olmadan yolculuk yapma imkânı sağlanan PlusFly grup transferi hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Grup transferi hizmetleri hem bütçe dostu olması yönünden hem de tüm grubun beklemeden, maksimum konfor şartları sağlanarak yolculuk yapmalarına olanak tanır. Bütçenizi korumanın yanı sıra grubunuz ile birlikte yolculuk yapabilirsiniz. Daha öncesinde rezervasyon yaptırmış olan gruplar uçaklarının inişi sonrasında yolcu çıkışına yönelir. Çıkışta bekleyen özel araçları tarafından karşılanarak varış noktasına ulaştırılmak üzere yolculuğa başlarlar. Yolculuk sonuna kadar alanında deneyimli ve uzman bir sürücü ile sorunsuz yolculuk gerçekleşir.

Gaziantep Havalimanı Transfer Rezervasyonu

gaziantep hava limanı transfer rezervasyonu

Gaziantep Havaalanı transfer hizmetlerini almak isteyen birçok kişinin yaptığı eylemlerden biri de havalimanına iniş yapmadan önce rezervasyon gerçekleştirmektir. Havalimanına iniş yaptıktan sonra transfer işlemlerini yapmak havalimanında beklemenize ve yolculuk sürecini uzatmanıza neden olabilir. Gaziantep Havalimanı’na iniş yapmadan önce transfer rezervasyonu yaparak beklemeden, hızlı bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

PlusFly özel transfer hizmetleri kişiye özel olarak verilen ve oldukça yoğun talep olan hizmetlerdir. Bu hizmetlerden faydalanmak için uçuşunuzdan önce PlusFly iletişim sayfası üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz. Rezervasyonlarınızı erken yapmanın en büyük avantajı ise istediğiniz hizmeti istediğiniz zaman kontenjan sınırlarından etkilenmeden hizmet alabilmenizdir. PlusFly transfer hizmetlerinin ayrıcalıklarından faydalanmak, bütçe dostu fiyat seçeneklerini değerlendirmek ve hizmet almak için doğrudan müşteri temsilcileri ile iletişim kurabilirsiniz.

Transfer rezervasyonunun mutlaka yapılması gereken bir ulaşım tercihi olan transfer hizmetleri kişilere ekstra rahatlık da sunmaktadır. Plusfly transfer hizmetlerinin avantajlarından en iyi biçimde yararlanmanız için sizler de müşteri temsilcileri ya da web site aracılığıyla rezervasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Gaziantep Hava Limanı Transfer Fiyatları

gaziantep hava limanı transfer fiyatları

Destinasyon Transfer Ücreti
Havalimanı – Şehir Merkezi  
Havalimanı – Hasan Kalyoncu Üniversitesi  
Havalimanı – Gaziantep Üniversitesi  
Havalimanı – Valilik (Demokrasi Meydanı)  
Havalimanı – Adliye Sarayı  
Havalimanı – Organize Sanayi Bölgesi  
Havalimanı – Nizip 

Havalimanı – Oğuzeli

 
Gaziantep – İslahiye  
Gaziantep Havalimanı Özel Transfer 0850 500 0 777 / 0542 711 37 24

Gaziantep Havalimanı Ulaşım Rehberi

Gaziantep Havaalanı’na ulaştıktan sonra tercih edebileceğiniz birçok transfer seçeneğinden bahsettik. Bu seçenekleri daha detaylı bir şekilde incelemek gerekirse aşağıda yer alan maddelerden birini seçmek mümkün olacaktır.

  • Özel transfer hizmetleri
  • Araç kiralama hizmetleri
  • HAVAŞ servisleri
  • Belediye toplu taşıma otobüsleri
  • Taksiler

Yukarıda yer alan her bir seçeneğin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Hızlı ve konforlu bir yolculuk için en çok tercih edilen transfer hizmeti ise özel transfer seçenekleridir. Özel transfer hizmetlerinin her bütçeye uygun bir seçeneği olması da yolcuları ulaşım konusunda özel transferi tercih etmeye iten nedenler arasında yer alıyor.

Gaziantep Havalimanı’na ulaştıktan sonra birden fazla varış noktası bulunuyorsa genellikle araç kiralama hizmetleri ya da VIP transfer hizmetleri tercih edilmektedir. Şehir merkezine ulaşım sağlamak için alternatif olarak taksi ve HAVAŞ ya da otobüs seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı Özel Transfer İle Ulaşım

Gaziantep Havaalanı özel transfer hizmetleri, ulaşım konusunda en konforlu ve en hızlı yoldur. Profesyonel bir sürücü, araç içi ek hizmetler, konforlu bir araç ve hızlı bir yolculuk yapma imkânı tanıyan özel transfer hizmetlerinin her talebe uygun farklı seçenekleri de bulunuyor. Bütçe dostu ve sabit fiyat garantisi ile yolculuk yapma imkânı tanıyan ekonomik transfer hizmetlerinden faydalanabilir ya da sadece size özel VIP transfer hizmetlerini tercih edebilirsiniz.

VIP transfer hizmetleri sadece size özel olarak hizmet veren bir araç ve sürücü ile yolculuk yapmanıza olanak tanır. Böylece yolculuk çok daha rahat ve hızlı geçecektir. Bunun yanı sıra grup seyahatlerinden tercih etmek üzere grup transfer hizmetlerinden de faydalanmanız mümkün. İş ya da arkadaş gezileri olsun fark etmeksizin grubunuz ile birlikte yabancı insanlar olmadan yolculuk yapmak için PlusFly grup transfer hizmetlerini de tercih edebilirsiniz. Transfer hizmetlerinden faydalanmak için uçağınız havalimanına iniş yapmadan önce mutlaka rezervasyon yaptırmış olmanız gerekir.

Gaziantep Havalimanı Araç Kiralama

Gaziantep Havalimanı’na ulaşım sağlayan yolcular, şehir içinde ya da civar bölgelerde ulaşım sağlamak için birden fazla yol tercih edebilir. Havalimanı araç kiralama hizmetleri de bunlardan biridir. Gaziantep Havalimanı araç kiralama hizmetlerini diğer ulaşım seçeneklerinden farklı kılan bazı ayrıcalıkları ve dezavantajları bulunuyor. Genellikle araç kiralama hizmetleri birden fazla varış noktasına ulaşması gereken ve uzun süre şehirde kalmayı planlayan yolcular tarafından tercih ediliyor. Araç kiralayarak istediğiniz lokasyona ulaşım sağlayabilir ve talep ettiğiniz süre kadar aracı kiralık olarak kullanabilirsiniz.

PlusFly araç kiralama hizmetleri müşterilerin taleplerini karşılamayı önceleyerek hizmet verir. Talep edilen aracın istenilen süre kadar sözleşme ile birlikte kiralanması mümkündür. Kiralama işlemlerinden sonra aracın kullanım hakkı sözleşmeyi imzalayan tarafa geçer. Araç kiralama hizmetleri daha çok bölgeyi bilen ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Bununla birlikte ilk kez Gaziantep’e gelen yolcular genellikle özel transfer hizmetlerini tercih etmektedir. Böylece yol ve güzergâh sorunu olmadan varış noktasına konforlu bir şekilde ulaşmak olanaklı hale gelmektedir. Gaziantep Havalimanı’na iniş yapmadan önce araç kiralama rezervasyonu yaptırarak inişiniz sonrasında aracınızı yolcu çıkışında teslim almanız mümkün. Araç kiralama işlemlerinin detayları için müşteri temsilcileri ile görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı HAVAŞ Servisleri

Gaziantep Havalimanı’na ulaşım sağladıktan sonra şehir merkezine ulaşmak için kullanabileceğiniz toplu taşıma seçenekleri oldukça sınırlıdır. HAVAŞ servisleri ya da taksileri tercih edebilir ya da özel transfer seçeneklerinden faydalanarak yolculuğunuzu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. HAVAŞ servisleri ise havalimanına iniş yapan yolcuların sıkça kullandığı büyük toplu taşıma araçları arasında yer alıyor. Havalimanına iniş yaptıktan sonra yolcu çıkış bölümlerinde bulunan HAVAŞ servislerinden faydalanabilirsiniz. Yazımızın devamında HAVAŞ servis güzergâhları ve ulaşım ücretleri gibi bilgileri bulabilirsiniz.

Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için yaklaşık 20 km kadar yol kat edilmektedir. Bu yolu HAVAŞ servisleri ile sürdürmek isterseniz 40 dakikalık bir yolculuk gerçekleştirmeniz gerekecektir. Yolculuk boyunca kişi başı alınan ücret ise 15 TL’dir. Ücret ödemelerini araç sürücüsüne ya da muavine yapabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezi yönüne kalkış yapan araçların her biri uçakların iniş saatlerine göre hareket eder. Uçağın havalimanına inişinden yaklaşık 30 dakika sonra kalkan HAVAŞ servisleri ile güzergâh üzerinde bulunan bazı noktalarda servisten inebilirsiniz. Gaziantep Havalimanı ile şehir merkezi arası güzergâh ise aşağıdaki gibidir;

  • Gaziantep Havalimanı,
  • Oğuzeli Kavşağı,
  • Perilikaya Et ve Balık Kurumu,
  • Şehreküstü İtfaiyesi,
  • İnönü Caddesi,
  • Şirehan Devlet Hastanesi,
  • Sosyal Sigortalar Kurumu Önü,
  • Yeşilsu Öğretmenler Evi, (Yolcu İndirme Noktası)
  • Havaş Şehir Ofisi, (Yolcu İndirme Noktası)
  • (Yolcu İndirme Noktası)

Yukarıda yer alan durakların yanı sıra Novotel önü ve Mezarlık kavşağı BP petrol önünde de yolcu indirme noktaları bulunmaktadır. Gaziantep Havalimanı’ndan HAVAŞ servislerinin ulaşım sağladığı farklı bir güzergâh da Gaziantep Lisesi istikametindedir. Bu yönde yolculuk yapan yolcuların takip edecekleri güzergâh da aşağıdaki gibidir;

  • Gaziantep Havalimanı,
  • Çevreyolu,
  • Karataş,
  • Üniversite,
  • Ordu Caddesi,
  • Gaziantep Lisesi.

Gaziantep Havalimanı Taksi İle Ulaşım

Gaziantep Havaalanı’na iniş yaptıktan sonra taksi kullanarak ulaşım ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Havalimanının yolcu çıkışında düzenli olarak bekleyen taksi araçları bulunur. Genellikle hazırda taksi bulmak mümkün olsa da bazı uçuşların iniş saatlerinin birbirine yakın oldukları durumlarda taksi ihtiyacı fazla olduğundan taksi ile ulaşım sağlamak için beklemeniz gerekebilir. Gaziantep Havalimanı’na iniş yapmadan önce iniş saatinizi bildirerek taksi rezervasyonu yapabilirsiniz. Bunun için doğrudan havalimanı taksi şubesi ile irtibat kurabilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı Taksi şubesi iletişim numarası: 0542 505 35 75

Gaziantep Havalimanı taksi şubesi web sitesi için linke tıklayın.

Şehre ulaşım sağlamak için taksi seçeneğini tercih edeceksiniz şehrin farklı noktalarına taksi ücretleri hakkında aşağıda yer alan listemizi inceleyebilirsiniz. Taksi ücretleri tarifeye ve döneme göre değişiklik gösterebilir. Detaylı bilgi almak için yukarıda yer alan irtibat numarasını kullanabilirsiniz. Havalimanından şehrin farklı noktalarına ve civar konumlara güncel ulaşım ücretleri ise aşağıdaki gibidir;

Varış Noktası Ulaşım Ücreti
Oğuzeli 20 TL
Hasan Kalyoncu Üniversitesi 25 TL
Elmacı Pazarı 45 TL
Gaziantep Kalesi 45 TL
Savaş Müzesi 45 TL
Zincirli Bedesten 45 TL
Bakırcılar Çarşısı 45 TL
Demokrasi Meydanı 50 TL
Zeugma Müzesi 50 TL
Adliye Sarayı 60 TL
Gaziantep Üniversitesi 60 TL
Hayvanat Bahçesi 60 TL
Organize Sanayi Bölgesi 80 TL

 

Yukarıda yer alan fiyat bilgilerine taksi duraklarının tabelalarında yer alan bilgilendirme bölümlerinden de ulaşabilirsiniz. Gaziantep’te bazı bölgelere ulaşım için sabit fiyatlar bulunmaktadır. Bu fiyatlardan bazılarını yukarıda yer alan tabloda bulabilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı

Gaziantep Havalimanı, tam adı ile Gaziantep Oğuzeli Havalimanı şehrin Oğuzeli ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 20 km kadar uzaklıkta bulunan havalimanı uzun süredir yolcular için hizmet vermektedir. İlk hizmete girdiği tarih ise 1976 yılı olarak bilinmekte. Havalimanının yıllık yolcu taşıma hacmi 2007 yılından 2017 yılına kadar sürekli olarak artış göstermiştir. 2017 yılı verilerine göre (DHMI.gov.tr adresinden alınan istatistik bilgilere göre) yıllık toplam yolcu taşıma hacmi 2.922.421 kişi olarak biliniyor.

Gaziantep Havaalanı’nda hizmet veren havayolu şirketleri ise AnadoluJet, Pegasus Havayolları, SunExpress ve Türk Hava Yolları şirketleridir. İstanbul üzerinden aktarmalı olarak dünyanın birçok noktasından Gaziantep’e ulaşmanız da mümkündür. Gaziantep Havalimanı içerisinde kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bebek bakım odası, WC benzeri yerler de bulunmaktadır. Havalimanı yolcu çıkışında bekleyen toplu taşıma araçlarını kullanmak için yönlendirme işaretlerini takip etmeniz yeterli olacaktır.

Gaziantep Havalimanı Otopark Ücretleri

Gaziantep Havalimanı yaklaşık 600’e yakın araç kapasitesi ile havalimanını kullanacak olan araçlı yolcu veya yakınlarına hizmet vermektedir. Otopark, haftanın tüm günü 7/24 açıktır. Havalimanı nizamiye girişinde yer alan tabelalar yardımıyla otoparka ulaşmak oldukça kolay. Bununla birlikte gelen yolcu terminal binası içerisinde otoparka ulaşımınızı sağlamak için yön tabelaları bulunmaktadır.

Aşağıda, Gaziantep Havalimanı 2021 otopark ücretlerini okuyabilirsiniz.

Süre Otomobil, Pikap ve Minibüs Midibüs, Otobüs, Kamyon ve Kamyonet Motor ve Motosiklet
0-1 Saat 9,25 TL 10,50 TL 4,50 TL
1-3 Saat 10,50 TL 12,75 TL 6,00 TL
3-6 Saat 13,25 TL 18,75 TL 6,50 TL
6-12 Saat 18,75 TL 26,50 TL 10,00 TL
12-24 Saat 26,50 TL 35,25 TL 12,75 TL

 

Gaziantep Havalimanı İletişim Bilgileri

Gaziantep Havalimanı varışlı veya kalkışlı uçuşlarınız öncesi havalimanı hakkında bilgi, otopark, bilet check-in kontuarları ve daha fazlası hakkında sorularınızı yöneltmek veya öneri ve görüşlerinizi iletmek için aşağıdaki telefon numarası üzerinden havalimanı danışmanına ulaşabilirsiniz.

Adres: Sazgın Mahallesi, Gaziantep Havaalanı, 27900 Oğuzeli/Gaziantep

Tel: 0342 582 11 11

Gaziantep Hakkında

Gaziantep ülkemizin en kalabalık dokuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Şehirde yaşamını sürdüren 2019 yılı TÜİK verilerine göre 2.069.364 kişi bulunuyor. Coğrafi olarak Akdeniz bölgesi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin birleştiği noktada bulunur. Ülkemizin sanayi bakımından en gelişmiş şehirleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle üretim faaliyetlerinin de bir hayli yoğun olduğu biliniyor. Şehirde ticaret ve sanayi alanında oldukça gelişmiş bir çalışma temposu bulunuyor. Gerek kıyı kentlerine yakınlığı, gerek ticari hacmi nedenleri ile adını sıkça duyuran bir şehirdir.

Gaziantep’in coğrafi olarak oldukça uzun bir geçmişi bulunmaktadır. Kültürel olarak da oldukça yoğun bir kültür birikimine sahip olan şehirde yüzyıllardır insanlar yaşam sürdürmektedir. Gerek tarihi olarak gerekse coğrafi bakımdan insanların ziyaret etmek istediği onlarca yere de ev sahipliği yapar.  Şehirde birçok yapay göl ve baraj bulunuyor.

Doğal olarak bulunan orman sayısı ise bir hayli az. Genellikle ormanlık alanlarda meşe ve kızılcam ağaçları görülmektedir. Şehirde yaşam şartları ise ortalama sularındadır. Karasal iklimin belirtileri açık bir şekilde görülür. Yaz aylarında aşırı sıcaklar ile karşılaşan Gaziantep, kış aylarında da -13 dereceye kadar soğuğu hissetmektedir. Genellikle Aralık ve Şubat ayları arasında şehirde yağışlı havalar görülmektedir. Sadece mevsim değişiklikleri değil aynı zamanda gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkları da bazı günlerde bir hayli fazla olmaktadır.

Bir sonraki seyahatinizi planlamak için Gaziantep hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz.

  • Gaziantep Gezilecek Yerler
  • Gaziantep Tarihi Yerleri
  • Gaziantep Yöresel Yemekleri
,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir