Grup Uçak Bileti


Grup uçak bileti rezervasyon talebi için uçuş detaylarını bize aşağıdaki formdan iletebilirsiniz. Talebiniz ilgili departmanımız tarafından fiyatlandırma yapılarak size en kısa sürede en ucuz uçak bileti fiyatları ile geri dönüş yapılacaktır. Yukarıdaki formu doldururken lütfen uçuş tarihlerinizi ve yolcu sayısını belirtmeyi unutmayın.

Grup Uçak Bileti İletişim :0850 500 0 777 

  Whatsapp İçin Tıklayın.

Bu Konular da İlginizi Çekebilir.

10 kişi altı bilet alımlarınızda Uçak Bileti İletişim sayfasındaki iletişim bilgilerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Grup Uçak Bileti Nedir?

grup uçak bileti nedir

Grup uçak bileti, toplu olarak yapılacak olan uçak seyahatlerinde hava yollarından avantajlı bir şekilde bilet almak için satın alınan bir bilet türüdür. Grup uçak bileti, tek tek alınan biletlere göre daha fazla avantaj sunan bilet olarak ön plana çıkmaktadır. Uçak yolcu işlemi, bir seferde en fazla 9 yolcu olacak şekilde gerçekleşir. Bebekler ise bu 9 kişiye dâhil değildir. Tek bir seferde 12’den fazla uçak bileti almak isteyen kişilerin grup uçak bileti alması gerekir.

12’den fazla uçak bileti almak isteyen kişiler, grup uçak bileti almadan önce grup yolcu teklifi almalıdır.

Grup Uçak Bileti Almanın Faydaları Nelerdir?

grup uçak rezervasyonu

  • Kişilerin grup uçak bileti almasındaki en önemli etken, grup uçak biletinde normal uçak biletlerine göre paradan tasarruf edilmektedir.
  • Grup uçak bileti almak isteyen kişiler, normal uçak bileti alanlara göre işlemlerini masadan kalkmadan kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir.
  • Uçak bileti alırken seyahat acentelerine de belirli bir miktar komisyon ödenir. Grup uçak bileti alan kişilerden, seyahat acentelerine verilmesi gereken bu komisyon alınmadığı için seyahat acentelerine verilmesi gereken komisyon kişinin cebinde kalır.
  • Grup uçak bileti alan kişiler, istedikleri zaman uçuş planı oluşturabilir.
  • Grup uçak bileti, çevrimiçi alındığı için bileti unutma, çaldırma ve benzeri sorunlarla karşılaşılmaz.
  • Grup uçak bileti sayesinde aynı şehirde olmasanız bile bir tanıdığınız için uçak bileti almak gibi bir avantajınız bulunmaktadır.
  • Grup uçak bileti, çevrimiçi olarak alındığı için havayolu şirketlerinin ve bankaların düzenlemiş olduğu çevrimiçi kampanyalardan faydalanarak uygun uçak bileti alınabilir.
  • Grup uçak bileti alırken öncelikle %10 ya da %15 civarında ödeme yapılabilir. Uçuş zamanı yaklaştığı zaman ise geriye kalan ücret ödenebilir.
  • Grup uçak biletleri, uçuştan önceki son 72 saate kadar değiştirilebilme avantajına sahiptir.

Toplu Uçak Bileti Nasıl Alınır?

toplu uçuk bileti

Online uçak bileti alan kişiler, birçok internet sitesi üzerinden uçak bileti fiyatları hakkında araştırma yapabilir. Grup uçak bileti almak için ise herhangi bir araştırma yapılmasına gerek yoktur. İnternette söylenen fiyatlar, tek başına giden yolcular için geçerli olduğundan uçak bileti fiyatı hakkında herhangi bir araştırma yapılmasına gerek duyulmaz. Grup uçak bileti, internetten alındığı zaman ortalama uçak bileti fiyatı oldukça yüksek olacaktır.

İnternetten uçak bileti almak yerine, toplu uçak bileti satan firmalar ile anlaşılabilir. Toplu uçak bileti satan firmalar ile görüşerek uygun bir fiyata uçak bileti sahibi olabilirsiniz.

Grup Uçak Rezervasyonu Nasıl Yapılır?


Birçok hava yolları uçuşunda 10 ve 10’un üzerinde bilet alındığı zaman grup uçak bileti rezervasyonu yapılabilir. Bazı firmalar ise dönemden dolayı grup rezervasyon kişi alt sınırını, 12 ya da 14 kişiye kadar çıkarabilmektedir. 10 kişi ve üzerinde seyahat planlayıp uçak biletini daha uygun bir fiyata getirmek isteyen kişiler, firmaların iletişim numaralarına ya da çağrı merkezine ulaşıp grup bileti talebinde bulunabilir. Grup uçak rezervasyonu yapmak isteyen kişiler, toplu uçak bileti almayı kabul ettikleri zaman firmalarda çalışan müşteri temsilcilerine isim listesini göndermelidir. Grup uçak bileti almak için belirtilen tutarda para ödendiği zaman ise grup uçak bileti rezervasyonu gerçekleştirilmiş olur. Grup uçak bileti rezervasyonu yapılan kişilere, grup uçak rezervasyonu yapılan yer tarafından belirli bir tarih verilir. Belirlenen tarihe kadar ödemenin geri kalanı yapıldığında firma kişiye biletleme işleminin tamamlandığına dair bir mail göndermektedir. Grup uçak bileti aldığınız firma tarafından mail gönderildiğinde ise bütün işlemler yapılmış olacaktır.

Toplu Uçak Bileti Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

toplu uçak bileti

Toplu uçak bileti almak için pek çok çevrimiçi site bulunmaktadır. Ancak toplu uçak bileti satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus mevcuttur.

  • Havayolu şirketlerinin çoğu, direkt olarak müşteriye toplu uçak bileti teklifi sunmamaktadır.
  • Havayolu şirketleri, arada bir seyahat acentesi bulunması gerektiği konusunda fazlasıyla ısrar ettiği için toplu uçak bileti teklifi sunmayabilir. Havayolu şirketlerinin toplu uçak bileti teklif etmemesi gibi etkenlerden dolayı kişilerin grup biletlerinde uzmanlaşmış olan seyahat acentelerine başvurması gerekmektedir.
  • Toplu uçak bileti alırken, tek kişi için alınan biletlerin yanı sıra ödemenin bir kısmı yapılarak rezervasyon yapılabilir.
  • Çoklu uçak bileti alırken isim listesinin tümünün verilmesi şart değildir. Uçuştan belirli bir süre önce isim listesinin ve geriye kalan ücretin tamamlanması şartı ile uçak biletleri onaylatılabilir.
  • Kötü niyetli acenteler yüksek miktarda komisyon ekleyerek uçak biletini pahalıya almanıza neden olabileceği için bilet fiyatına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Toplu uçak bileti fiyatları, bileti alacak kişi sayısı arttıkça daha uygun olacaktır.

Grup Uçak Bileti Rezervasyonu Hakkında Merak Edilenler

grup uçak bileti rezervasyonu

Seyahat etmek için gerekli olan ücretin ödenmiş olduğunu gösteren ve üzerinde yapılacak yolculuk ile ilgili bilgiler ve detayların bulunmuş olduğu seyahat belgesine bilet denir. Seyahat’in hava yolu üzerinden yapılması için alınması gereken bilete ise uçak bileti denmektedir. Uçak bileti üzerinde yazmakta olan bilgiler; rezervasyon, PNR ve koltuk numarası, uçağın kalkış zamanı, uçağın varış zamanı ve uçuş zamanıdır. Yurt içindeki ya da yurtdışındaki uçuşlara katılmak isteyen kişiler öncelikle bilet alma işlemini gerçekleştirmelidirler. Bu işlemleri gerçekleştirme esnasında grup uçak bileti almak isteyen kişilerin kafasına pek çok soru takılmaktadır. Peki, grup uçak bileti rezervasyonu hakkında merak edilen sorular nelerdir? Aşağıda, grup uçak bileti rezervasyonu hakkında sıkça sorulan sorulardan en önemlilerini derleyerek sizler için cevapladık.

İnternet Üzerinden Grup Uçak Bileti Rezervasyonu Yapılır Mı?

İnternet siteleri üzerinden grup uçak bileti rezervasyon yapmak mümkündür. Grup uçak bileti rezervasyonu yapmakta olan pek çok firma mevcuttur. İnternet üzerinden çevrimiçi olarak grup uçak bileti rezervasyonu yapmak isteyen kişiler, siteler ve mobil uygulamalar aracılığı ile grup uçak bileti rezervasyonu işlemini gerçekleştirebilir.

 Kaç Kişilik Rezervasyon Grup Rezervasyonu Olarak Kabul Edilmektedir?

Grup uçak bileti rezervasyonu yapılabilmesi için en az 10 kişinin aynı tarihte aynı yöne seyahat ediyor olması gerekmektedir. Grup uçak bileti almak isteyen kişi sayısı arttıkça kişi başına düşmekte olan grup uçak bileti fiyatı azalır. Grup uçak bileti fiyatı azaldığı için bileti alan kişiler daha fazla kâr etmektedir. Bu nedenle grup uçak rezervasyonu yapmak isteyen kişilerin bu işlemi daha fazla kişi ile gerçekleştirilmesi bileti alacak olan kişi için daha iyi olacaktır.

Grup Uçak Bileti İçin Gerekli Bilgiler Nelerdir?

İç hat uçuşları için gerekli olan belgeler:

  • Uçak bileti almak isteyen yetişkin yolcular, pasaport ya da kimlik kartı bulundurmak zorundadır.
  • Uçak bileti alınması gereken çocukların doğum belgesi gerekmektedir.
  • Grup uçak bileti almak isteyen kişi bir asker ise askerlik belgesinin bulunması gerekir.

Dış hat uçuşları için gerekli olan belgeler:

  • Grup uçak bileti almak isteyen yetişkin yolcuların yanında pasaport ve gidilecek olan ülkenin vizesi gerekmektedir. Uçak bileti alan kişi seyahatini aktarma yoluyla yapacak ise transit vize de kişi için gerekli olabilmektedir.
  • Seyahat eden kişi çocuk ise annesinin ve babasının pasaportuna kayıtlı olması gerekir ya da çocuğun kendi pasaportuna da sahip olması gerekmektedir.
  • Yurt dışına gidecek çocuk sadece annesi ile ya da babasıyla seyahat edecek ise çocuk için noter tasdikli olan bir belge sunulması gerekmektedir.
  • Seyahat edecek çocuk refakatsiz ise annesinden ve babasından noter tasdikli olan bir belge sunulması zorunludur.

Grup uçak biletinin yanında vize alması gereken yolcular, vize ile ilgili kanunlar hakkında bilgi edinmek için uçuş yapılmadan önce transit ülkelerin konsolosluklarına başvurabilirler. Grup uçak bileti alınmadan önce seyahat etmek için gerekli olan belgelerin sürelerine birkaç kez bakılmalı ve kontrol edilmelidir. Geçersiz pasaporta sahip olan kişi veya kişiler de süresi geçen belge ile seyahat etmeye çalışan kişi gibi kabul edilmeyecektir.

Grup Uçak Rezervasyonlarını Neden plusfly.com dan yapmalıyım?

grup uçak bileti satın al

Bir çok kişi uçak biletini acenteden değil de hava yolu firmasından satın alındığında daha uygun fiyatlarla alındığını düşünebilir ve ısrarla hava yoluna ulaşarak toplu uçak bileti satın almak isteyebilir. Acentanın uçak biletine normal uyguladığı komisyon oranları genellikle iç hatlarda 20 TL dir.

Eğer az grup rezervasyonu yapan yerel bir acenteden grup talebinde bulundursanız yüksek ihtimalle aldığını fiyat yüksek olacaktır çünkü bu acentelerin uygulayacağı komisyon yön başına minumum 20 TL olacaktır. Fakat bizim gibi grup uçak bileti konusunda uzmanlaşmış acentelerden satın aldığınızda grubun büyüklüğüne oranlar 5-10 TL arası komisyon uygulamaktayız. Hava yolları grup biletlerinde direk müşterilerle genelde muhattap olmaz ve problemlerinizde sizlere yeteri kadar destek vermeyebilir. Ayrıca hava yollarından alsanız bilet 20 TL lik komisyonun uygulanacağını unutmayın.

Toplu uçuşlarınızı plusfly aracılığı ile yaparak hem daha az komisyon ödersiniz hemde dilediğiniz de grup bileti departmanımızdan sınırsız destek alabilirsiniz. Fakat grup seyahatlerinizin tutarı oldukça yüksek olduğundan dolayı bilet aldığınız acentanın sağlam olduğundan emin olmanız gerekiyor bunun için Türsab web sitesinde girerek acentenin ismi ile sorgulayabilir ya da hava yolları çağrı merkezini arayarak böyle bir acente olup olmadığı konusunda bilgi edinerek biletinizi güvenle satın alabilirsiniz. Bizler ekibimiz ile birlikte grup seyahatlerinizi güvenle yapabilmeniz için her zaman destek vermeye hazırız. Talepleriniz için 0541 650 03 03 Grup departmanı numaramızdan ulaşabilir ya da 0850 500 0 777 nolu çağrı merkezimizden seyahat danışmanlarımıza talebinizi iletebilirsiniz.

,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir