Pegasus Bilet Değişikliği


sivas pegasus iletişim

30 yıllık bir mazisi bulunan Pegasus Havayolları, geniş bir uçuş programına sahip olması ile birlikte uzun yıllardır Türkiye’de çok güçlü bir ulaşım yapısı ile hizmet vermeye devam etmektedir. Bu noktada özellikle kampanyalar ve ucuz fiyatlar ile çok avantajlı uçuşlar gerçekleştirmektedir. Elbette Pegasus üzerinden bilet satın alan kişiler de belirli dönemlerde farklı gerekçeler ile Pegasus bilet değişikliği sağlama ihtiyacı duymaktadır.

Bilet değişikliği, uçuş tarihinde müsait olunmaması, sıkıntılar yaşanması veya seyahat programında değişiklik ortaya çıkması gibi durumlarda talep edilen bir işlemdir. Yasal olarak hangi uçuş firması üzerinden bilet satın almış olursanız olun, bilet değişikliği yapma hakkınız bulunmaktadır. Bu nedenle Pegasus bilet değişikliği gerçekleştirme hakkınız da yasal olarak sizlere sunulmaktadır.

PlusFly firması olarak sizlere Pegasus Havayolları üzerinden bilet alma avantajı sağladığımız gibi bilet değişikliği gerçekleştirmeniz için de hizmet veriyoruz. Bu sayede de isterseniz Yurtiçi uçuşları için almış olduğunuz biletlerde isterseniz yurtdışı uçuşlar için almış olduğunuz biletlerde kurallara uygun bir şekilde ve belirli kesintiler gerçekleştirilerek bilet değişikliği yapma imkanınız bulunmaktadır.

Bilet Değiştirme kurallarına yazımızın devamında bulabilirsiniz. Ya da Pegasus İrtibat sayfasına giderek hemen müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz.

Bu yazıda aşağıdaki konuları bulabilirsiniz. Aşağıdaki linklere tıklayarak direk ulaşabilirsiniz.

Pegasus Bilet Değişikliği Kuralları Nelerdir?

pegasus uçak bileti değişikliği

Uçuş günü gelmemiş olmak üzere daha önceden almış olduğunuz biletler kapsamında Pegasus bilet değişikliği gerçekleştirmek istiyorsanız, belirli kurallara uygun bir şekilde işlem yapma hakkınız yer almaktadır. Ancak Pegasus firması, müşterilerine sunduğu kolaylıklar ve indirimler dışında bilet değişikliği noktasında çok daha sert ve katı kurallara sahiptir. Ayrıca bu kurallar iç hat uçuşlarda ve dış hat uçuşlarda değişiklik göstermektedir.

Kıbrıs üzerine gerçekleştirilecek uçuşlar da iç hat uçuşlar dahilinde görülmek üzere Pegasus iç hat uçuşlarında öncelikle uçuşunuza en fazla 2 saat gibi bir süre kalmış olması gerekmektedir. Çünkü uçuşun başlamasına 2 saatten daha az bir süre kalmış ise artık Pegasus bilet değişikliği yapılması ihtimali kalmamaktadır. 2 saat veya daha fazla bir süre bulunması durumunda ise ceza bedeli ve sınıf farkı ücretlerinin ödenmesi vasıtasıyla bilet değişimi yapılabilir.

Genellikle Pegasus tarafından Anadolu’nun birçok farklı şehrinden gerçekleştirilen uçuşlarda aktarmalı uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Örneğin, İstanbul ile Ankara arasında direkt uçuş sağlanırken, Adana ile İstanbul arasında ise Ankara aktarmalı uçuş gerçekleştirilmesi gibi bir örnek verilebilir. Bu durumda da her iki uçuş için ayrı ceza bedeli ve sınıf farkı ücretleri kesilebilir.

Pegasus Bilet Değişikliği Nasıl Yapılır?

Pegasus firması üzerinden almış olduğunuz uçak biletlerinde değişim işlemi gerçekleştirmek istediğinizde, öncelikle kullanacağınız işlem kanalını belirlemeniz gerekecektir. Çünkü biletinizi satın aldığınız acente üzerinden fiziki olarak değiştirebilir, online işlemler ile internet üzerinden değişebilir veya telefon kanalıyla değiştirebilirsiniz.

Genellikle birçok kişi PlusFly firması sayesinde çok kolay ve ucuz bir şekilde aldığı biletler açısından Pegasus bilet değişikliği işlemini de yine firmamız sayfası üzerinde sağlamaktadır. Ayrıca yine çok pratik bir şekilde bilet değişikliği işlemleri çağrı merkezimiz üzerinden de sağlanabilir. Her iki yöntem sayesinde de bilet değişikliği işlemleri hızlı, güvenilir ve sorunsuz bir şekilde tamamlanarak istenilen sonuç elde edilebilir.

Bugün Pegasus bilet değişikliği gerçekleştirmek için firmamız web sayfası üzerinde veya telefon hattımız üzerinde öncelikle gereken birime ulaşmanız önemlidir. Bu noktada sahip olduğunuz biletin rezervasyon numarasını, adınızı ve soyadınızı gereken alanlara girdikten sonra yeni bilet tarihini belirlemeniz gerekecektir. Sonrasında Pegasus firması tarafından ödeyeceğiniz cezalar belirlenirken, bu cezaların tahsil edilmesi ile birlikte biletinizin değişiklik işlemi tamamlanacaktır.

Pegasus Bilet Değişikliği Cezaları Nelerdir?

pegasus bilet değişikliği cezaları

Pegasus hava yolları uçak bileti fiyatları daha uygun fiyatlara sağladığı için değişiklik ve iptal durumunda oldukça acımasız ve sert kuralları olan bir hava yolu olarak göze çarpıyor.  Yazımızın devamında Pegasus hava Yolları bilet değişikliği durunda uyguladığı kuralları görebilirsiniz.

Pegasus İç Hat ve KKTC Bilet Değişiklik Kuralları

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor ki uçuşunuza 2 saatten az bir süre var ise malesef biletinizi değiştirmeniz mümkün olmamaktadır. Uçuşunuza 2 saatten daha fazla bir süre var ise Promosyon ve Ekonomi sınıflarında ceza bedeli + sınıf farkı ücretlerini ödeyerek biletinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Eğer uçuşunuz bağlantılı ise ceza oranları biraz daha farklı, uçuşunuza 24 saatten az süre kaldığı durumlarda değişiklik işlemi yapılamıyor. Uçuşunuza 24 ile 72 saat arasında süre olduğu durumlarda vergi ve hizmet bedeli hariç tutularak %50 ceza bedeli uygulanır. 72 saatten daha fazla süre olduğunda ise %30 luk bir ceza bedeli uygulanacaktır.

Pegasus Dış Hat Bilet Değişiklik Kuralları

Dış hat tarifeli uçuşlarınızda 2 saatten daha az bir vakit var ise uçak biletinizde her hangi bir değişiklik işlemi malesef yapılamaz. Fakat 2 saatten daha fazla süre var ise G sınıfı biletlerde ceza uygulanırken bu sınıf dışında kalan sınıflarda daha fazla tutarda bir cezai işlem uygulanmaktadır. Bilet değişikliği yaparken Ceza bedeli + Bilet sınıf farkını ödeyerek biletinizin değişikliğini gerçekleştirebilirsiniz.

Dış hatlarda biletiniz bir iç hat uçuşu ile bağlantılı ise kurallar biraz daha farklı, uçuşunuza 24 saatten az kalan durumlarda bilet değişikliği yapılamıyor. Uçuşunuza 24 ile 72 saat kalan durumlarda hizmet bedeli ve vergiler hariç tutarın %50 lik kısmı ceza ücreti+ sınıf farkını ödeyerek işlem yapabiliyorsunuz. 72 saatten daha fazla süre olduğunda ise sadece %30 luk tutarı ve sınıf farkını ödeyerek değişikliğinizi yapabilirsiniz.

,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir